SMÄRTA HOS ÄLDRE. Bakgrund och praktiska råd

Boken beskriver varför smärtupplevelsen hos äldre kan skilja sig från den hos yngre. Vidare ges förslag på konkreta smärtlindrande omvårdnadsåtgärder, tips på aktiviteter som avleder smärta hos äldre, och boken beskriver teamets roll i smärtbehandlingen. Smärta hos äldre vänder sig till dig som arbetar inom kommunen eller landstinget med omvårdnad nära den äldre multisjuka personen som ofta har muskelvärk, ledvärk och ryggvärk.

Boken har många fallbeskrivningar, faktarutor och reflektionsfrågor.har skrivits av Peter Strang som är professor i palliativ medicin, i samverkan med undersköterskor, sjuksköterskor och MAS:ar som har läst och kommenterat texterna.

Smärta hos äldre vänder sig framför allt till undersköterskor, men med tanke på det breda upplägget och vissa fördjupningsavsnitt är utbildningen också värdefull för sjuksköterskor och andra i teamet.

Ett särskilt kapitel handlar om smärta vid demens. Stor tonvikt läggs vid icke-farmakologiska metoder som lindrar smärta men boken förklarar också översiktligt nyttan av vissa basala läkemedel.
 
Du kan till exempel köpa boken hos Adlibris.se, hos Bokus.com eller direkt från Vårdförlaget där du får bra priser!

Ändra till en bild som passar din sida och skriv en text som passar till bilden ovan.